Apiinhalacije

Apiinhalacije koje nudimo provode se udisanjem aerosola iz košnice te čestica propolisa i meda. Inhalacije propolisom i medom provode se u jesenskim i zimskim mjesecima uz korištenje profesinalnih Propo steam i ultrazvučnih inhalatora.

Inhalacije iz košnice provode se u proljeće i ljeto za vrijeme unosa nektara, peludi i dr. kada pčele u košnici intenzivno trepere krilima isušujući nektar koji su unijele u košnicu. Tako održavaju konstantnu temperaturu od 35 °C, a zrak se u košnici obogaćuje hlapivim tvarima iz meda, propolisa, peludi, pčelinjeg voska i matične mliječi uključujući esencijalna ulja, flavonoide, aromatske tvari i druge aktivne sastojke koji poboljšavaju zdravstveno stanje.

U apikomori posjetitelji udišu zrak obogaćen aktivnim tvarima iz košnice. To uključuje već spomenute čestice propolisa, voska, peludi, meda i drugih tvari koje proizvode pčele. Inhalacija ovih prirodnih tvari može imati blagotvoran učinak na dišne puteve, smanjiti upale, potaknuti cirkulaciju i ojačati imunološki sustav.

Ova jedinstvena metoda terapije postaje sve popularnija među onima koji traže prirodne načine liječenja različitih zdravstvenih problema.

Naša apiinhalacijska kućica (apikomora) označena je znakom Hrvatskog apiterapijskog društva (zlatni žig). Ta oznaka posjetiteljima jamči odgovorno i educirano osoblje koje brine i oko najmanjih detalja, što je izuzetno važno zbog zaštite njihova zdravlja.